Mande Mol Video Producties

Uw Cameraman voor huwelijksvideo - uitvaartvideo - groepsfilm

Video reportages op locatie

In mijn werk als cameraman en videoproducent wordt ik vaak gevraagd voor het filmen van familiefeesten en openbare evenementen. Ik reis door Nederland en België om speciale ontmoetingen en bijzondere momenten op video vast te leggen. De eindmontage wordt gedaan in mijn eigen studio.

Mandemolvideoproducties filmt talloze familiebijeenkomsten, huwelijk, sportactiviteiten, belangrijke uitvoeringen, bedrijven, festivals en theatergezelschappen. Mijn missie is om mensen te helpen om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen en hun herinneringen te bewaren.

Dankzij mijn ervaring met film en geluid komen er ook regelmatig vragen over video’s digitaliseren. Op aanvraag kan ik videobanden, smalfilms en cassettes overzetten in mijn studio.

VEELGESTELDE VRAGEN
VIDEOBANDEN, FILMBEELDEN EN GELUID OVERZETTEN

1.
Is de video opnamekwaliteit HD of Full HD?

Films zijn in HD of Full HD kwaliteit. Om de film op jouw (full) HD apparatuur te kijken is het zelfs mogelijk om de opgenomen film op USB of DVD te krijgen.

Het filmen gebeurt met professionele apparatuur en de hoogst mogelijke kwaliteit. Wilt u de kwaliteit beoordelen? Vraag dan naar een gratis demonstratie voorbeeld.

2.
Welke apparatuur wordt voor de video opname gebruikt?

Bij Mandemolvideoproducties worden videoreportages uitsluitend met hoge kwaliteit camera’s opgenomen. De gebruikte apparatuur is speciaal geschikt voor langdurig opnemen en beeld stabiliseren. Er wordt gefilmd met JVC camera (2 stuks aanwezig) en/of professionele Sony camera. Er gaat ook andere apparatuur mee zoals verschillende draadloze microfoons.

<foto mande met apparatuur van voetbal>

3.
Hoe zit het met audio bij de opnames?

Voor audio is er een Sennheiser AVX wireless systeem. Deze draadloze microfoon maakt het mogelijk dat het geluid nooit overstuurd kan raken. Ook kunnen de audio opnames zonder zender worden uitgevoerd. Dit kan nodig zijn om storingen met de zaalgeluidinstallaties te voorkomen. Het kan ook gebeuren dat het audiosignaal van de geluidinstallatie ter plaatse beschikbaar is. Hoe het geluid wordt geregeld bij de video opname, en wat het beste is, wordt vooraf besproken.

4.
Regie bij video opname, wat komt er bij kijken?

Het maken van de video opnames, plus de voorbereiding daarvan en de afbouw zijn in eigen regie. Bij het vastleggen van de beelden wordt er rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. In eigen regie wordt de camera – of camera’s – opgebouwd, de live stream apparatuur wordt opgesteld met de internetverbinding, en de totale opstelling wordt getest. Er wordt op locatie gekozen waar de camera wordt ingezet, wat er in beeld komt, en waar de camera naar toe beweegt. Ook kan er live een voorbereide montage worden ingevoegd, zoals namen van sprekers, externe toespraken, aangeleverde presentaties of andere elementen. Ook de afbouw ter plaatse wordt verzorgd. De nabewerking van de beelden gebeurt in eigen beheer.

5.
Regie bij Video montage, wat zijn de mogelijkheden?

De nabewerking en montage van de beelden gebeurt in de eigen studio. Zijn er aanvullende montage wensen, zoals extra foto’s, video of tekst invoegen, dan is dit zeker mogelijk. Het voorbereiden en in beeld brengen van aangeleverde beelden, filmpjes, presentaties, namen, aftitelingen, en dergelijke gebeurt in eigen regie.

6.
Nabestellingen van de filmreportage, kan dat?

Standaard wordt er 1 exemplaar van de video geleverd. Wil je een kopie aan familie of vrienden geven, bestel deze dan meteen mee bij de videoproductie.

Vanaf de originele DVD of USB kun je altijd een kopie op DVD of USB nabestellen. U geeft dan het totale aantal benodigde kopieën door. U kiest of u de materialen wilt komen ophalen of laten verzenden. Pakketten worden via PostNL verstuurd. De zending kan standaard of aangetekend en verzendkosten komen bij de nota. Verzending via WeTransfer kan ook. Voor digitaal versturen van hoge kwaliteit bestanden geldt wel een klein tarief.

7.
Privacy en bewaartijd

Na het verzenden worden de bestanden 2 weken bewaard voor calamiteiten. U ontvangt daarna een mail of alles goed is gegaan. Als er geen melding is van problemen dan worden de bestanden verwijderd en is de productie vernietigd.

Als u toestemming geeft om een deel van uw film op internet kanalen of drukwerk van Mandemolvideoproducties te plaatsen dan waardeer ik dat met grote dank. Hiervoor wordt materiaal dan langer bewaard. De bestanden worden alleen gebruikt als demonstratiemateriaal en alleen met uw toestemming.

8.
Service en garantie

Omdat u niet altijd tijd heeft om alle films direct te bekijken, kan het gebeuren dat u pas na langere tijd ontdekt dat er een onverwachte fout is ontstaan. Mocht u zoiets ervaren met een geleverde productie dan kunt u alsnog contact opnemen voor kosteloze hulp of een andere passende oplossing.