Mande Mol Video Producties

Uw Cameraman voor huwelijksvideo - uitvaartvideo - groepsfilm

Video/film/audio overzetten

Zou het niet prachtig zijn om de oude super 8 en dubbel 8 films ook op TV, tablet of mobiel te kijken? Ik kan oude dierbare beelden voor u digitaliseren. Op die manier zijn de beelden veiliggesteld voor de toekomst. Heeft u nog herinneringen op oude filmtapes, videobanden, dia’s of cassettes?

Video digitaliseren

De volgende film formaten kan ik voor u omzetten:

Smalfilm: 8mm films en 16 mm films. Informeer voor gratis en vrijblijvend rekenvoorbeeld.

Videobanden: Vraag naar de folder met de prijzen. Tarieven kunnen verschillen voor de verschillende videoformaten.
Betamax,
DV/mini DV,
Digital 8, Hi 8, Video8,
U-Matic,
Video2000,
VHS/(S)VHS(c)

De oude beelden kunnen worden overgezet van smalfilm of videoband, zodat ze geschikt zijn voor dvd speler, computerschijf of USB Stick. Zo kunt u uw herinneringen bewaren en deze weer afspelen. De bestanden kunnen ook online, bijvoorbeeld via WeTransfer worden verzonden.

Dia beelden overzetten

Heeft u nog kleurendia’s gevonden, maar heeft u geen dia projector meer?
Dia’s kunnen ook worden gedigitaliseerd.

Audiocassettes naar CD

Heeft u nog cassettes met geluidsopnames die uw niet verloren wilt laten gaan? En heeft u nog wel een CD speler?Audiocassettes en CD’s kunt u bij Mande Mol ook laten overzetten.

Het is nog steeds populair om de gedigitaliseerde materialen op te slaan op:
DVD, harde schijf (door aanvrager aangeleverd), USB

Na het overzetten kunnen de digitale films, digitale video, foto’s of digitale audio worden opgestuurd met normale post of als aangetekende post.

Lees meer over het overzetten van video/film/audio naar digitale media, het aanleveren, produceren, betalen en verzenden in onderstaande veelgestelde vragen.

VEELGESTELDE VRAGEN
VIDEOBANDEN, FILMBEELDEN EN GELUID OVERZETTEN

1.
Hoe werkt het digitaliseren van oude video’s, oude dia’s of oude films?

Wilt u uw oude videobanden en smalfilms weer terugkijken op TV, tablet of mobiel? Ik kan oude dierbare beelden of oude muziekherinneringen voor u digitaliseren. Ook dia’s kunnen worden gedigitaliseerd.
Het overzetten gebeurt met professionele apparatuur en de hoogst mogelijke kwaliteit.
Videobeelden worden getranscodeerd met een variabele snelheid zonder haperingen. Voor alle bewegende beelden en ook hele actieve beelden, bijvoorbeeld sport, is er dan een constante beeldkwaliteit.
De gedigitaliseerde videobanden, smalfilms, dia’s en ook audiocassettes kunnen worden opgeslagen op DVD, harde schijf en USB. U kiest zelf wat het beste past voor uw situatie. Als u meer kopieën wilt hebben of een kopie op verschillende opslagmedia wilt laten overzetten, dan is dat geen probleem.

Rekenvoorbeeld opslagcapaciteit van de data:
ca. 25 minuten video in 720 px HD kwaliteit vraagt ca. 2,1 GB data opslagcapaciteit
ca. 25 minuten video in 1080 px HD kwaliteit vraagt ca. 17,5 GB data opslagcapaciteit
ca. 25 minuten video in SD kwaliteit vraagt ca. 377 MB data opslagcapaciteit

2.
Videobanden of films digitaliseren naar DVD

DVD is nog steeds gangbaar en wordt veel gebruikt voor video. De DVD’s zijn op voorraad en bij de prijs inbegrepen.

 • Aanlevering DVD: U hoeft geen DVD aan te leveren. Dit wordt verzorgd.
 • Voordeel van DVD: eenvoudig en snel te gebruiken in de DVD-speler of in de PC
 • Nadeel van DVD: standaard opslagcapaciteit
 • Data / aantal minuten video op DVD: Er kan 4.7 GB gigabyte data / max. 120 minuten bij 5-Mbit snelheid en 720 x 576 pixels beeldresolutie. Een videoband van 4 uur (240 minuten) wordt dus over 2 DVD’s verdeeld, zodat de kwaliteit behouden blijft. Per situatie en andere resolutie kan de hoeveelheid data per DVD verschillen en kan een extra DVD bij het overzetten nodig zijn.

3.
Videobanden of films digitaliseren naar Harde schijf

Een harde schijf, HDD, heeft veel opslagcapaciteit. Verschillende formaten opslagcapaciteit zijn verkrijgbaar bij verkooppunten voor computers. Als u een externe harde schijf samen met de videobanden aanlevert dan kunnen de banden op de externe schijf worden overgezet.

 • Aanlevering HDD: U levert zelf een harde schijf aan.
 • Voordeel van HDD: Er kan veel data opgeslagen worden. Een harde schijf is ook zeer geschikt als u zelf nog beelden wilt nabewerken.
 • Nadeel van HDD: een hogere prijs
 • Data / aantal minuten video op HDD: Data is afhankelijk van het gekozen formaat.

4.
Videobanden of films digitaliseren naar USB

Een USB stick is makkelijk in verschillende apparaten aan te sluiten. Er zijn verschillende groottes in opslagcapaciteit beschikbaar.

 • Aanlevering USB: U schaft een USB stick aan bij de opdracht, prijs is afhankelijk van de bestelling.
 • Voordeel van USB: Heel veel apparaten, bijvoorbeeld tablet en smart TV, kunnen USB lezen. Verschillende formaten opslagcapaciteit zijn beschikbaar voor USB.
 • Data / aantal minuten video op USB: Data is afhankelijk van het gekozen formaat

5.
Hoe kan ik aanleveren wat ik wil laten overzetten?

Wat u wilt laten overzetten kunt u zelf brengen of opsturen. Met een bon worden de aangeleverde materialen, de prijs en leverdatum door beide partijen ondertekend.

 • Als u meerdere videobanden aanlevert:
  Graag de banden nummeren voor de herkenbaarheid.
  De digitale bestanden krijgen de nummers zoals u die op de banden zet.
 • Als u dia’s aanlevert:
  Wilt u de dia’s zelf op de juiste volgorde in het magazijn zetten. Ik kan geen verantwoording nemen voor gedraaide of gespiegelde beelden.
  Bij het aanleveren van dia’s is het volgende belangrijk: * Zorg dat de beelden op de kop staan, ondersteboven in de dia. * De voorkant van het beeld (zichtzijde) moet aan de achterkant van het frame zitten, de blinkende kant wijst dan naar boven. * Zet voor de zekerheid met een stift een zwart puntje op de eerste dia van het magazijn.
 • Als u smalfim aanlevert:
  Graag de film tapes nummeren voor de herkenbaarheid. De digitale bestanden krijgen de nummers zoals u die op de film tapes zet.
 • Als u audiocassettes aanlevert:
  Alle cassettes graag nummeren voor de herkenbaarheid. De digitale bestanden krijgen de nummers zoals u die op de cassettes zet. Daarbij ontvangt u de A kant en de B kant als een los bestand.

6.
Wat gebeurt er als een band beschadigd is ?

Soms heeft een videoband ruis. Dan is de vraag: zijn er herstelmogelijkheden? Blijkt tijdens het overzetten dat een van de videobanden kapot is, dan kan reparatiewerk en meerkosten mogelijk zijn, in overleg.

7.
Wat gebeurt er als een band leeg is ?

Het kan gebeuren dat er een videoband leeg is. Zit er een lege band tussen de stapel, dan worden hiervoor geen kosten berekend. Zijn alle banden leeg, dan kijken we naar de gemaakte kosten en zoeken we een oplossing in overleg.

8.
Hoe zie ik of mijn smalfilm geluid heeft ?

De meeste smalfilms hebben geen geluid. Er zijn smalfilms waar wel geluid op zit. Het geluidsspoor op de smalfilm is te herkennen als een bruine horizontale streep aan de zijkant van de film.

9.
Hoe wordt smalfilm geluid overgezet ?

Geluid van de smalfilm wordt samen met het beeld overgezet, maar vraagt wel om extra tijd. Het geluid kan te hard of te zacht zijn, daarom is er nacontrole en nabewerking op het geluid. Voor de extra tijd geldt een vaste rekenmethode die is uitgelegd bij het tarievenvoorbeeld.

10.
Wat gebeurt er als een smalfilm beschadigd is ?

Blijkt tijdens het overzetten dat er een kapotte smalfilm is, waarvoor reparatiewerk mogelijk is, dan wordt het uitgevoerd tegen meerkosten in overleg .

11.
Naar welke bestandsformaten kun je omzetten?

Bij het bespreken van de opdracht kiest u het bestandsformaat:

 • Videoband + Smalfilm: standaard omzetten naar MPEG4, ook FLV, AVI, voor PC en MOV voor MAC.
 • Dia: omzetten naar JPG voor PC of voor MAC
 • Audiocassette: omzetten naar WAV op CD of eventueel WAV, MP3/MP4 harde schijf of USB
 • Andere bestandsformaten kunnen op verzoek worden toegepast, of naar eigen wens via uw software of online converter tools.

12.
Productie en betaling voor het digitaliseren, hoe werkt dat?

Een normale werkwijze is dat de video, film, audio, of diaserie binnen 1 of 2 weken is gedigitaliseerd. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid. Een aantal kwaliteitsopties worden tijdens het proces gecontroleerd. Zit er ruis in het aangeleverde materiaal? Is er herstelwerk? Als de productie klaar is, wordt de eindnota per mail gestuurd. Graag betalen voor aflevering.

13.
Hoe worden overgezette materialen verzonden?

Als de banden of films zijn overgezet krijgt u deze retour samen met de disc, schijf of stick waarop het is overgezet. U kiest of u de materialen wilt komen ophalen of laten verzenden. Pakketten worden via PostNL verstuurd. De zending kan standaard of aangetekend en verzendkosten komen bij de nota. Verzending via WeTransfer kan ook. Voor digitaal versturen van hoge kwaliteit bestanden geldt wel een klein tarief.